![Glazed carrots with honey Glazed carrots with honey](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5E86BC45-2F1C-461F-9E41-4C8840E874E3/Derivates/eec56989-6423-4575-b152-0a5b1ee375f6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Dutch carrots, approx. 15 cm long (see Tips)
- 10 g salted butter
- 15 g honey
- 1 pinch salt
- 2 sprigs fresh thyme
- 1850 g water, plus extra to submerge bag
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- ¼ tsp black sesame seeds, for sprinkling (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 405.9 kJ / 96.7 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 154.3 mg
Alternatywne przepisy
Slow cooked beef with wasabi mash (Louise Keats)
29 godz. 45 min
Slow Cooked Cola Pulled Pork
6 Std. 30 Min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30min
Vegetable and herb seasoning
4h
Mushroom and white wine cream sauce
30min
Brandy custard (TM6)
15 min
Sous-vide asparagus with poached eggs
1 Std. 5 Min
Rare beef steak with herb garlic butter
2 Std. 15 Min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3 Std. 40 Min
Mushroom sauce
20min
Sous vide scrambled eggs
35min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 min