Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 50 g fresh oyster mushrooms
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices, plus extra for garnishing
- 800 g coconut milk
- 2 tbsp red curry paste (see Tips)
- 3 tsp fish sauce (gluten free)
- 24 peeled, medium raw prawns, with tails on (approx. 750 g)
- 80 g dried rice noodles
- boiling water, for soaking
- micro herbs, for garnishing (optional)
- fresh limes, cut into cheeks, to serve
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 9744 kJ / 2320 kcal
- Białko
- 177 g
- Węglowodany
- 104.6 g
- Tłuszcz
- 132.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 101.6 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Sód
- 7050.3 mg
Alternatywne przepisy
Wonton soup
1 godz.
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1 godz. 30 min
Chicken drumsticks in spicy puttanesca sauce
2 Std. 15 Min
Hot and sour prawn soup
45 min
Steamed snapper, black beans and rice
1h 10min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Miso chicken noodle soup (gut health)
30 min
Fish soup
40 min
Coconut fish curry
1h 10min
Thai red chicken curry
30 min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Prawn noodle curry
10 min