Steamed coconut and prawn soup

Steamed coconut and prawn soup

4.2 46 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • piece fresh ginger peeled
    5 cm
  • fresh oyster mushrooms
    50 g
  • spring onions/shallots trimmed and cut into thin slices, plus extra for garnishing
    2
  • coconut milk
    800 g
  • red curry paste (see Tips)
    2 tbsp
  • fish sauce (gluten free)
    3 tsp
  • peeled, medium raw prawns with tails on (approx. 750 g)
    24
  • dried rice noodles
    80 g
  • boiling water for soaking
  • micro herbs for garnishing (optional)
  • fresh limes cut into cheeks, to serve

Wartości odżywcze na 4 portions

Sód 7050.3 mg
Białko 177 g
Kalorie 9744 kJ / 2320 kcal
Tłuszcz 132.9 g
Błonnik 11.4 g
Tłuszcz nasycony 101.6 g
Węglowodany 104.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...