Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g veal scallopini, cut into strips (4 cm) (see Tips)
- 20 g cornflour
- 60 g soy sauce
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 30 g olive oil
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 500 g water
- 800 g potatoes, peeled and cut into wedges
- 400 g button mushrooms, cut into thin slices (5 mm)
- 20 g tomato paste
- 100 g sour cream (see Tips)
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp Worcestershire sauce (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2255 kJ / 536.8 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 2748.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef goulash with dumplings
1h 45min
Pork fillet with mustard
35min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35min
Chicken with creamy vegetable sauce
35min
Swedish meatballs with gravy
30min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1 Std. 10 Min
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
45min
Turkey meatballs in dill sauce
1 Std. 30 Min
Cabbage rolls
1 Std. 50 Min
Hungarian goulash
1 Std. 30 Min
Hunters' stew
1 Std.
Chicken and mushroom lasagne
1 Std. 55 Min