Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g veal scallopini, cut into strips (4 cm) (see Tips)
- 20 g cornflour
- 60 g soy sauce
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 30 g olive oil
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 500 g water
- 800 g potatoes, peeled and cut into wedges
- 400 g button mushrooms, cut into thin slices (5 mm)
- 20 g tomato paste
- 100 g sour cream (see Tips)
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp Worcestershire sauce (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2255 kJ / 536.8 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 2748.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom hot pot
2 godz.
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35 min
Pork fillet with mustard
35 min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35 min
Flank steak with horseradish cream sauce
4 godz. 20 min
Cedar-wrapped pork with rosemary
40min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1h 10min
Coq au vin blanc with polenta madeleines
1 Std. 45 Min
Soutzoukakia ("little sausages") with rice
1h
Creamy scallop soup with chorizo
30 min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25 min
Prawn saganaki with feta
35 min