![Amritsari dal Amritsari dal](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8E510F5F-0CA0-4AB2-A9E2-1FDD81B662F9/Derivates/EA09B29F-30F0-47F0-9C5B-85EF01B98F89.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Everyday Indian curry paste
- 30 g cumin seeds
- 2 - 3 dried bay leaves
- 30 g coriander seeds
- 1 tsp whole cloves
- 12 cardamom pods (black)
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp black peppercorns
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 5 brown onions (approx. 700 g), cut into quarters
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves (optional)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 40 g ghee (see Tips)
- 40 g canola oil
- 30 fresh curry leaves
- 800 g canned whole tomatoes
- 1 tbsp brown sugar
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp salt
Dal
- 100 g urad dal (see Tips)
- 80 g toor dal (see Tips)
- 250 g water, plus extra for soaking
- 15 g fresh coriander, leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves for garnishing (see Tips)
- 10 g fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing
- 30 g ghee (see Tips)
- 1 - 2 brown onions (approx. 200 g), cut into quarters
- 5 fresh long green chillies, trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 400 g canned chopped tomatoes
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 1 ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 910.7 kJ / 216.8 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 746.7 mg
Alternatywne przepisy
Chhole (chickpea curry)
35min
Potato karakari
50min
Fresh coconut chutney
10min
Rajma (kidney bean curry)
45 分钟
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min
Baingan ka bharta
1 Std. 20 Min
Paneer makhani
45 分钟
Everyday Indian curry paste
30min
Sambhar
1h 30min
Savoury semolina
15min
Tarka dal
30min
Dal Makhani
9h 30min