![Steamed asparagus with caper crumbs Steamed asparagus with caper crumbs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7532D01B-7F57-4500-85DF-2729080EBA80/Derivates/5B86A571-CF53-44FD-AB51-A0893275632D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g day old sourdough bread, torn into pieces
- 1 lemon, zest only, no white pith, peeled into strips (1 x 4 cm)
- 1 tbsp salted capers, rinsed and drained
- 40 g raw almonds
- 1 tsp sweet paprika
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- ½ tsp fresh ground black pepper
- 1 tbsp unsalted butter
- 1 tbsp olive oil, plus extra for garnishing
- 500 g water, plus extra for cooling
- 2 bunches asparagus, woody ends trimmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 598.8 kJ / 142.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 62.7 mg
Alternatywne przepisy
Seafood con arroz
45min
Gin and cucumber icy poles
24 Std. 15 Min
Salsa verde
5min
Curried kraut
Brak ocen
Rosemary and green peppercorn pork fillet
5h 15min
Penne with mussels
1 godz. 5 min
Zesty avocado with crab
10min
Eggplant with burghul
55min
Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1h
White zucchini and cannellini bean soup
25min
Zucchini soup
25min
Steamed greens with lemon feta
20min