Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g day old sourdough bread, torn into pieces
- 1 lemon, zest only, no white pith, peeled into strips (1 x 4 cm)
- 1 tbsp salted capers, rinsed and drained
- 40 g raw almonds
- 1 tsp sweet paprika
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- ½ tsp fresh ground black pepper
- 1 tbsp unsalted butter
- 1 tbsp olive oil, plus extra for garnishing
- 500 g water, plus extra for cooling
- 2 bunches asparagus, woody ends trimmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 598.8 kJ / 142.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 62.7 mg
Alternatywne przepisy
Brussels sprouts with lime crumb
20min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15 min
Steamed salmon with broccoli pesto
25 min
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30 min
Mussels in white wine and cream sauce
45 min
Pea and ginger soup, lemon salmon with broccoli
50 min
Steamed prawns or scallops
20min
Steamed fish with green mash
50 min
Prawn and saffron risotto
30 min
Steamed greens with lemon feta
20min
Salmon niçoise salad
35 min
Potatoes and green beans with parsley pesto
35 min