Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g Lebanese cucumber (approx. 3), cut into pieces
- 90 g brown onion
- 30 g butter
- 500 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 sprig fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 200 g potato, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 tsp raw sugar (optional)
- 100 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 850.3 kJ / 202.5 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 999.3 mg
Alternatywne przepisy
Traditional chicken broth with angel hair pasta
1h 30min
Carrot and coriander soup
30 min
Minestrone
40 min
Lamb’s lettuce cream soup, broccoli with olive sauce
45 min
Spiralised vegetable soup
9h
Mushroom soup
30 min
Zucchini, Brie and basil soup
35min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min
Zucchini soup
25 min
Spicy cauliflower soup
20 min
Cream of tomato soup
25 min
Tomato and red lentil soup
30 min