Wytrawne placki dyniowe

4.3 12 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk

Składniki

  • 400 g dyni pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się do szerokiej części podajnika
  • 100 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się do szerokiej części podajnika
  • 300 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 150 g cebuli pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się do szerokiej części podajnika
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 70 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • olej do smażenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 309.6 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 335.4 kJ / 80.1 kcal
Tłuszcz 1.7 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 12.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...