
Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 sztuk
Składniki
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych
-
400 g wody
-
250 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
2 jajka
-
100 g napoju roślinnego (np. migdałowego, owsianego)
-
50 g oleju
-
180 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
100 g ksylitolu
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
165.9 kcal /
693.9 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
21.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
103 mg