Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami

Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami

4.1 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 sztuk

Składniki

  • 80 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 400 g wody
  • 250 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
    250 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 2 jajka
  • 100 g napoju roślinnego (np. migdałowego, owsianego)
  • 50 g oleju
  • 180 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 100 g ksylitolu
    100 g erytrytolu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 165.9 kcal / 693.9 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 21.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 103 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...