Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g orzechów włoskich, łuskanych
- 400 g wody
-
250
g dyni Hokkaido, obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
lub 250 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki - 2 jajka
- 100 g napoju roślinnego (np. migdałowego, owsianego)
- 50 g oleju
- 180 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
100
g ksylitolu
lub 100 g erytrytolu - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 693.9 kJ / 165.9 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 103 mg
Alternatywne przepisy
Pieczona owsianka z czekoladą i owocami jagodowymi
30 min
Pieczona owsianka z borówkami i orzechami
1h
Ciastka z migdałami i gorzką czekoladą
40 min
Placuszki żytnie z figami
15min
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
40 min
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min
Omlet à la leśny mech
15min
Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami
1 godz. 45 min
Babeczki brownie z dynią
1h 30min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40 min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1h
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3h