Getrüffelte Maronensuppe mit geräucherter Ente

2.5 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • weißer Portwein
    75 g
  • Wermut, trocken (z. B. Noilly Prat)
    75 g
  • Weißwein
    75 g
  • Schalotten
    50 g
  • Trüffelbutter
    80 g
  • Maronen, gegart, geschält (Vakuum verpackt)
    300 g
  • Geflügelfond
    500 g
  • Sahne
    200 g
  • Salz
    ½ TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Trüffel, frisch in feinen Scheiben
    4 g
  • Entenbrust, geräuchert, in Scheiben
    80 g
    80 g Roastbeef, gegart, in Scheiben
  • Kerbel zum Garnieren
  • Kartoffelchips Sorte Trüffel, zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 512.9 mg
Białko 8.1 g
Kalorie 2506.4 kJ / 599.1 kcal
Tłuszcz 39.2 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 22.3 g
Węglowodany 43.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...