Kerbel-Spargel-Suppe mit karamellisiertem Spargel

Kerbel-Spargel-Suppe mit karamellisiertem Spargel

4.3 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

Karamellisierter Spargel
  • Knoblauchzehen
    2
  • Öl
    20 g
  • grüner Spargel geputzt, in schrägen Stücken (3 cm)
    250 g
  • Pinienkerne
    30 g
  • Zucker
    10 g
Suppe und Fertigstellung
  • Knoblauchzehen
    2
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • Spargel, weiß geschält, in Stücken (2 cm)
    600 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Limettenschale
    ½ TL
  • Kartoffeln in Stücken
    130 g
  • Zitronengras in 4 Stücken, angedrückt
    1 Stängel
  • Wasser
    350 g
  • Sahne
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Limettensaft
    2 - 3 Spritzer
  • Kerbel abgezupft
    10 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 177 mg
Białko 7 g
Kalorie 1724 kJ / 412 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...