Urządzenia i Akcesoria
Tomaten-Fenchel-Chutney
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Schraubgläser
Składniki
-
Zwiebeln geachtelt250 g
-
Olivenöl20 g
-
Cherry-Tomaten geviertelt500 g
-
Tomatenmark70 g
-
Apfelessig200 g
-
brauner Zucker250 g
-
Salz3 TL
-
Fenchelsaat1 geh. TL
-
Schwarzkümmel-Samen1 TL
-
Cayenne-Pfeffer, gemahlen1 gestr. TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
3 g
Kalorie
1482 kJ /
354 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2020
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Geschmolzene Tomaten im Glas
50 Min
Zwiebel-Physalis-Chutney
2 Std. 45 Min
Zwiebel-Chutney
8 Std.
Mango-Chutney
1 Std.
Rhabarber-Chutney
1 Std. 30 Min
Erdbeer-Curry-Ketchup
1 Std.
Scharfe Pflaumensauce
50 Min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 Min
Brombeer-Zwiebel-Chutney
6 Std. 50 Min
Orientalisches Zwiebel-Chutney
6 Std. 30 Min
Ofen-Tomaten im Honigsud
45 Min
Paprika-Tomaten-Chutney
1 Std.