![Tomaten-Fenchel-Chutney Tomaten-Fenchel-Chutney](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B4980904-5271-4425-B84D-189DC18CDC7C/Derivates/d8209402-e5e4-45a3-bd54-a349b5a05d73.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Zwiebeln, geachtelt
- 20 g Olivenöl
- 500 g Cherry-Tomaten, geviertelt
- 70 g Tomatenmark
- 200 g Apfelessig
- 250 g brauner Zucker
- 3 TL Salz
- 1 geh. TL Fenchelsaat
- 1 TL Schwarzkümmel-Samen
- 1 gestr. TL Cayenne-Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1482 kJ / 354 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwiebel-Chutney
8 Std.
Mango-Chutney
1 Std.
Marillen-Paradeiser-Ketchup
505 Std. 10 Min
Erdbeer-Curry-Ketchup
1 Std.
Orientalisches Zwiebel-Chutney
6u. 30min
Frankfurter Kräuter-Pesto
15min
Brombeer-Zwiebel-Chutney
6 Std. 50 Min
Cranberry-Chutney mit Roter Bete
1h 15 min
Rhabarber-Chutney
1h 30 min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min
Birnen-Chutney
50 Min
Kirsch-Gewürz-Chutney
30 Min