Zupa z pierożkami gyoza

5.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    5 g
  • ząbek czosnku
    1
  • marchewki pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    150 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • suszonych płatków chili
    ¼ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • sosu sojowego
    4 łyżki
  • oleju sezamowego
    1 łyżka
  • wody
    900 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    70 g
  • kolendry, świeżej tylko liście
    5 - 10 g
  • pierożków gyoza wegetariańskich lub z mięsem (po 230-250 g każde)
    2 opakowania
  • cebule dymki posiekane, do dekoracji
  • ziarna sezamu białego lub czarnego, do dekoracji
  • suszone płatki chili do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 717.9 kcal / 3003.6 kJ
Białko 24.4 g
Tłuszcz 7.4 g
Węglowodany 136.3 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 2355.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...