Urządzenia i Akcesoria
Zupa z pierożkami gyoza
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
4 łyżki sosu sojowego
-
1 łyżka oleju sezamowego
-
900 g wody
-
70 g liści szpinaku baby, świeżych
-
5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
2 opakowania pierożków gyoza wegetariańskich lub z mięsem (po 230-250 g każde)
-
cebule dymki posiekane, do dekoracji
-
ziarna sezamu białego lub czarnego, do dekoracji
-
suszone płatki chili do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
717.9 kcal /
3003.6 kJ
Białko
24.4 g
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
136.3 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
2355.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6)
25 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM5)
30 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 min
Grzybowe stir-fry z ryżem
55 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6)
45 min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 godz. 30 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Makaron udon z kaczką
25 min