Zupa z pierożkami gyoza

4.5 13 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 900 g wody
  • 70 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
  • 2 opakowania pierożków gyoza wegetariańskich lub z mięsem (po 230-250 g każde)
  • cebule dymki posiekane, do dekoracji
  • ziarna sezamu białego lub czarnego, do dekoracji
  • suszone płatki chili do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 717.9 kcal / 3003.6 kJ
Białko 24.4 g
Tłuszcz 7.4 g
Węglowodany 136.3 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 2355.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...