Urządzenia i Akcesoria
Zupa z pierożkami gyoza
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry5 g
-
ząbek czosnku1
-
marchewki pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)150 g
-
soli¼ łyżeczki
-
suszonych płatków chili¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
sosu sojowego4 łyżki
-
oleju sezamowego1 łyżka
-
wody900 g
-
liści szpinaku baby, świeżych70 g
-
kolendry, świeżej tylko liście5 - 10 g
-
pierożków gyoza wegetariańskich lub z mięsem (po 230-250 g każde)2 opakowania
-
cebule dymki posiekane, do dekoracji
-
ziarna sezamu białego lub czarnego, do dekoracji
-
suszone płatki chili do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
717.9 kcal /
3003.6 kJ
Białko
24.4 g
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
136.3 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
2355.7 mg