Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną

Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną

4.3 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • jajka
    4
  • wody plus dodatkowa ilość do gotowania jajek
    1200
  • kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    5 g
  • ząbek czosnku
    1
  • awokado (ok. 140 g), dojrzałe, pokrojone na kawałki
    1
  • jogurtu greckiego
    40 g
  • mleka
    40 g
  • białka w proszku naturalnego (patrz wskazówka, opcjonalnie)
    2 łyżki
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • kaszy jęczmiennej pęczak
    300 g
  • jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki
    70 g
  • dyni piżmowej obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
    200 g
    200 g dyni Hokkaido, obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej
    250 g
  • pestki dyni do dekoracji
  • sera feta (ok. 100 g), pokruszonego
    1 opakowanie

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 780 kcal / 3263.6 kJ
Białko 38.8 g
Tłuszcz 32.8 g
Węglowodany 87.4 g
Błonnik 21.2 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 1322.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...