Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną

Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną

4.4 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 4 jajka
  • 1200 wody plus dodatkowa ilość do gotowania jajek
  • 5 g kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 awokado (ok. 140 g), dojrzałe, pokrojone na kawałki
  • 40 g jogurtu greckiego
  • 40 g mleka
  • 2 łyżki białka w proszku naturalnego (patrz wskazówka, opcjonalnie)
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 300 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 70 g jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki
  • 200 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
    200 g dyni Hokkaido, obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
  • 250 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej
  • pestki dyni do dekoracji
  • 1 opakowanie sera feta (ok. 100 g), pokruszonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 780 kcal / 3263.6 kJ
Białko 38.8 g
Tłuszcz 32.8 g
Węglowodany 87.4 g
Błonnik 21.2 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 1322.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...