Urządzenia i Akcesoria
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
4 jajka
-
1200 wody plus dodatkowa ilość do gotowania jajek
-
5 g kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 ząbek czosnku
-
1 awokado (ok. 140 g), dojrzałe, pokrojone na kawałki
-
40 g jogurtu greckiego
-
40 g mleka
-
2 łyżki białka w proszku naturalnego (patrz wskazówka, opcjonalnie)
-
30 g oliwy z oliwek
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
70 g jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki
-
200 g dyni Hokkaido, obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę200 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
-
250 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej
-
pestki dyni do dekoracji
-
1 opakowanie sera feta (ok. 100 g), pokruszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1322.9 mg
Białko
38.8 g
Kalorie
3263.6 kJ /
780 kcal
Tłuszcz
32.8 g
Błonnik
21.2 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Węglowodany
87.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PO TRENINGU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45min
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
2h
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30min
Wrapy z hummusem i warzywami
1h
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30min