
Urządzenia i Akcesoria
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
jajka4
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania jajek1200
-
kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji5 g
-
ząbek czosnku1
-
awokado (ok. 140 g), dojrzałe, pokrojone na kawałki1
-
jogurtu greckiego40 g
-
mleka40 g
-
białka w proszku naturalnego (patrz wskazówka, opcjonalnie)2 łyżki
-
oliwy z oliwek30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
soli1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kaszy jęczmiennej pęczak300 g
-
jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki70 g
-
dyni piżmowej obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę200 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej250 g
-
pestki dyni do dekoracji
-
sera feta (ok. 100 g), pokruszonego1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
780 kcal /
3263.6 kJ
Białko
38.8 g
Tłuszcz
32.8 g
Węglowodany
87.4 g
Błonnik
21.2 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Sód
1322.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PO TRENINGU
10 Przepisów
Polska
Polska