
Urządzenia i Akcesoria
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
450 g chińskiego makaronu jajecznego, świeżego
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
4 ząbki czosnku
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
250 g mięsa mielonego wołowego, wieprzowego lub drobiowego, podzielonego na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 jajko
-
3 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
50 g skrobi z tapioki
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1400 g wody
-
2 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka sosu sambal oelek (patrz wskazówka, opcjonalnie)
-
200 g kapusty pak choi pokrojonej na ok. 4 cm kawałki
-
4 łyżki prażonej cebulki, gotowej
-
4 łyżki cebuli dymki ze szczypiorkiem, pokrojonej w ukośne plastry
-
kiełki fasoli mung, świeże do dekoracji
-
1 papryczka chili, świeża (opcjonalnie) pokrojona w ukośne plastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
760.1 kcal /
3180 kJ
Białko
30.4 g
Tłuszcz
27.8 g
Węglowodany
97.7 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
1075.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kuchnia azjatycka II
9 Przepisów
Polska
Polska