Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
8 sztuk
Składniki
Kremowy ser ricotta
-
1 ząbek czosnku
-
3 - 5 liści bazylii, świeżej3 - 5 liści estragonu, świeżego
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
-
250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
15 g miodu płynnego
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Podpłomyki
-
300 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 5 cm kawałki
-
2 łyżki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
350 g jogurtu naturalnego
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 brzoskwinie bez pestek, pokrojone w ćwiartki
-
sos balsamiczny do skropienia
-
estragon, świeży liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
538.6 mg
Białko
15.1 g
Kalorie
1294.7 kJ /
309.4 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
41.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Drożdżówki z serem, morelami i kruszonką
2 godz. 15 min
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 min
Pistacjowa carbonara
40 min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Quesadille z chorizo i guacamole
25 min
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min
Kokosowe bao z krewetkami
1 godz. 40 min
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Brookies (ciasteczkowe brownie)
3 godz.
Wrapy à la Big Mac
40 min