
Urządzenia i Akcesoria
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
2 ząbek czosnku
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
500 g mięsa wieprzowego np. łopatki lub szynki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
10 g sosu rybnego
-
2 łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g mąki pszennej tortowej
-
150 g wody letniej
-
15 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i smażenia
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 ¾ łyżeczki cukru
-
200 g marchewki
-
150 g japońskiej rzodkwi (daikon)
-
5 łyżek liści kolendry, świeżych
-
30 g octu ryżowego
-
420 g wody
-
4 łyżki majonezu
-
1 - 2 łyżki sosu sriracha
-
100 g pasztetu (opcjonalnie)
-
½ ogórka (ok. 50 g), pokrojonego w plastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
744.8 kcal /
3116 kJ
Białko
28.7 g
Tłuszcz
42.6 g
Węglowodany
60.2 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Sód
1565.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kuchnia fusion
10 Przepisów
Polska
Polska