Urządzenia i Akcesoria
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
2 ząbek czosnku
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
500 g mięsa wieprzowego np. łopatki lub szynki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
10 g sosu sojowego10 g sosu rybnego
-
2 łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00250 g mąki pszennej tortowej
-
150 g wody letniej
-
15 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i smażenia
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 ¾ łyżeczki cukru
-
200 g marchewki
-
150 g białej rzodkwi150 g japońskiej rzodkwi (daikon)
-
5 łyżek liści kolendry, świeżych
-
30 g octu ryżowego
-
420 g wody
-
4 łyżki majonezu
-
1 - 2 łyżki sosu sriracha
-
100 g pasztetu (opcjonalnie)
-
½ ogórka (ok. 50 g), pokrojonego w plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1565.3 mg
Białko
28.7 g
Kalorie
3116 kJ /
744.8 kcal
Tłuszcz
42.6 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Węglowodany
60.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchnia fusion
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Koreańskie tosty (TM7, TM6, TM5)
35 min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1 godz.
Burrito z mięsem mielonym i awokado
25 min
Bibimbap burrito
45 min
Wrapy à la Cezar
1 godz. 10 min
Wrapy à la moussaka
50 min
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
4 godz. 55 min
Wrapy karaibskie
35 min
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 55 min