
Urządzenia i Akcesoria
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku2
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
mięsa wieprzowego np. łopatki lub szynki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)500 g
-
sosu rybnego10 g
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
mąki pszennej tortowej250 g
-
wody letniej150 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i smażenia15 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
cukru1 ¾ łyżeczki
-
marchewki200 g
-
japońskiej rzodkwi (daikon)150 g
-
liści kolendry, świeżych5 łyżek
-
octu ryżowego30 g
-
wody420 g
-
majonezu4 łyżki
-
sosu sriracha1 - 2 łyżki
-
pasztetu (opcjonalnie)100 g
-
ogórka (ok. 50 g), pokrojonego w plastry½
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
744.8 kcal /
3116 kJ
Białko
28.7 g
Tłuszcz
42.6 g
Węglowodany
60.2 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Sód
1565.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kuchnia fusion
10 Przepisów
Polska
Polska