Soupe irlandaise à l'orge, au lard fumé et aux légumes

Soupe irlandaise à l'orge, au lard fumé et aux légumes

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • 1 oignon en quartiers
  • 20 g de beurre
  • 2 tranches de poitrine de porc fumée, d'1 cm d’épaisseur,
    en morceaux de 3 cm de large
  • 200 g d'orge perlé rincé et égoutté
  • 2 poireaux en morceaux de 2 cm
  • 250 g de champignons de Paris frais en lamelles
  • 1200 g de bouillon de légumes
  • 2 c. à café bombées de sauce Worcestershire
  • du sel
  • du poivre moulu
  • persil frais pour servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 122.2 mg
Białko 14.3 g
Kalorie 2287.5 kJ / 546.7 kcal
Tłuszcz 32.1 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...