
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
5 porcji
Składniki
-
1750 g wody
-
2 ½ łyżeczki soli
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g makaronu, suchego typu spaghetti
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
1 puszka tuńczyka, w sosie własnym (masa ryby ok. 180 g), odsączonego z zalewy
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
20 g mąki pszennej
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
ser parmezan, tarty do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
505.8 kcal /
2116.2 kJ
Białko
22.5 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
80.7 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
1313.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM5)
25 min
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1 godz. 20 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Ciasto na parze z borówkami z kremem cytrynowym
5 godz.
Risotto z kimchi
35 min
Południowoafrykański żółty ryż
20 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min