Spaghetti z tuńczykiem (TM7)

Spaghetti z tuńczykiem (TM7)

3.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
5 porcji

Składniki

  • 1750 g wody
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 500 g makaronu, suchego typu spaghetti
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 puszka tuńczyka, w sosie własnym (masa ryby ok. 180 g), odsączonego z zalewy
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 20 g mąki pszennej
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • ser parmezan, tarty do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 505.8 kcal / 2116.2 kJ
Białko 22.5 g
Tłuszcz 9.8 g
Węglowodany 80.7 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 1313.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...