Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
500 g filetów z łososia, świeżych (4 szt. po 125 g, grubość 3 cm), bez skóry
-
4 łyżki sosu sojowego
-
2 łyżeczki mirinu
-
1 łyżka miodu
-
2 ząbki czosnku pokrojone w cienkie plastry
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 plastry cytryn
-
30 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1400 - 1500 g wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka)
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g ryżu białego, długoziarnistego
-
300 g kapusty pak choi, tylko liście, grubo posiekane300 g chińskiego brokułu łodygi i liście oddzielone i grubo posiekane
-
100 g groszku cukrowego, w strączkach
-
1 łyżka oleju
-
1 łyżka oleju sezamowego, prażonego
-
2 łyżki szczypiorku drobno pokrojonego, do dekoracji
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na cienkie plastry
-
sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
84 mg
Białko
31.3 g
Kalorie
1947.5 kJ /
465 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
41.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1 godz. 10 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Waniliowo-malinowe lody na skyrze (low fat + low carb)
11 godz. 30 min
Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe
1 godz. 30 min
Jednogarnkowy makaron z małżami
30 min
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 45 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45 min
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM6, TM7)
30 min