
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
filetów z łososia, świeżych (4 szt. po 125 g, grubość 3 cm), bez skóry500 g
-
sosu sojowego4 łyżki
-
mirinu2 łyżeczki
-
miodu1 łyżka
-
ząbki czosnku pokrojone w cienkie plastry2
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cytryny4 plastry
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego30 g
-
wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka)1400 - 1500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżka
-
ryżu białego, długoziarnistego200 g
-
chińskiego brokułu łodygi i liście oddzielone i grubo posiekane300 g
-
groszku cukrowego, w strączkach100 g
-
oleju1 łyżka
-
oleju sezamowego, prażonego1 łyżka
-
szczypiorku drobno pokrojonego, do dekoracji2 łyżki
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na cienkie plastry1
-
sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
465 kcal /
1947.5 kJ
Białko
31.3 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
41.5 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
84 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska