Heringsstipp mit Sous-vide-Kartoffeln

Heringsstipp mit Sous-vide-Kartoffeln

3.9 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Heringsstipp
  • Dill abgezupft
    10 g
  • Petersilie abgezupft
    5 g
  • rote Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Apfel, rotschalig geviertelt, entkernt
    200 g
  • Gewürzgurken in Stücken (2 cm)
    150 g
  • Matjesfilets abgetropft, in Stücken (3-4 cm)
    300 g
  • Schmand
    200 g
  • Senf, mittelscharf
    30 g
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Salz
    ¼ - ½ TL
  • Frühlingszwiebeln in feinen Röllchen
    20 g
Sous-vide-Kartoffeln und Fertigstellung
  • Butter in Stücken
    70 g
  • Salz
    10 g
  • Kartoffeln, festkochend in Scheiben (1 cm)
    600 g
  • Wasser
    1200 g
  • Zitronensaft
    1 Spritzer
  • Kresse-Beet zum Garnieren
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1927 mg
Białko 20 g
Kalorie 3079 kJ / 736 kcal
Tłuszcz 58 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 33 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...