Den Helder (Matjes-Tatar)

Den Helder (Matjes-Tatar)

4.8 172 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Eier
    4
  • Wasser
    1000 g
  • Staudensellerie-Stangen in Stücken
    2
  • rote Zwiebel halbiert
    1
  • Birne in Stücken
    1
  • Dill abgezupft
    1 Bund
  • Emmentaler in Stücken
    100 g
  • Mayonnaise
    150 g
  • Senf
    30 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Ingwer, gemahlen
    ½ TL
  • Zitronensaft
    15 g
  • Nordseekrabben
    100 g
  • Matjesfilets in Stücken (ca. 2 cm)
    4
  • Baguette längs aufgeschnitten, halbiert
    1
  • Öl zum Braten
  • gemischter Blattsalat
    16 Blätter

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1178 mg
Białko 39 g
Kalorie 2784 kJ / 664 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...