Den Helder (Matjes-Tatar)
TM6

Den Helder (Matjes-Tatar)

4.8 (148 ocen)

Składniki

  • 4 Eier
  • 1000 g Wasser
  • 2 Staudensellerie-Stangen, in Stücken
  • 1 rote Zwiebel, halbiert
  • 1 Birne, in Stücken
  • 1 Bund Dill, abgezupft
  • 100 g Emmentaler, in Stücken
  • 150 g Mayonnaise
  • 30 g Senf
  • 1 TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • ½ TL Ingwer, gemahlen
  • 15 g Zitronensaft
  • 100 g Nordseekrabben
  • 4 Matjesfilets, in Stücken (ca. 2 cm)
  • 1 Baguette, längs aufgeschnitten, halbiert
  • Öl zum Braten
  • 16 Blätter gemischter Blattsalat

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2784 kJ / 664 kcal
Białko
39 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
40 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
3.3 g
Sód
1178 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy