Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Roggenkörner
- 300 g Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ¼ TL Salz
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 270 g Wasser und mehr zum Einstreichen
- 200 g Crème fraîche
- 100 g Mayonnaise
- 2 EL Worcester-Sauce
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Kresse-Beet und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 EL Senf
- 10 Matjesfilets, halbiert
- 1 rote Zwiebel, in dünnen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3397 kJ / 811 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maischolle mit Pumpernickelkruste und Salat
35min
Matjesfilets in Rotweinsud
12h
Kartoffelsalat mit Spargel und Räucherlachs
1h
Deftiges Krabbenfrühstück
25 Min
Matjes mit Radieschensalat
50min
Maischolle mit Speckbutter und Drillingen
45min
Matjes-Katersalat
55min
Brot mit Rote Bete und Hering (Smørrebrød)
50min
Matjesaufstrich mit Roter Bete
10 dk
Feldsalat auf Kartoffelbett mit Specktopping
35min
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15min
Heringsstipp mit Drillingen
1h