Matjesstulle mit Kressedip
TM6 TM5

Matjesstulle mit Kressedip

4.7 (14 ocen)

Składniki

  • 120 g Roggenkörner
  • 300 g Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 1 ¼ TL Salz
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 270 g Wasser und mehr zum Einstreichen
  • 200 g Crème fraîche
  • 100 g Mayonnaise
  • 2 EL Worcester-Sauce
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 1 Kresse-Beet und etwas mehr zum Bestreuen
  • 1 EL Senf
  • 10 Matjesfilets, halbiert
  • 1 rote Zwiebel, in dünnen Ringen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3397 kJ / 811 kcal
Białko
26 g
Węglowodany
62 g
Tłuszcz
50 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy