Pellkartoffeln mit zweierlei Dips

Pellkartoffeln mit zweierlei Dips

3.8 63 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Möhren-Quark-Dip
  • Möhren in Stücken
    125 g
  • Dukkah (siehe Tipp)
    1 TL
  • Koriander abgezupft
    1 Bund
    1 Bund Petersilie, abgezupft
  • Sesamöl
    5 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Magerquark
    500 g
    500 g Quark, 40% Fett
  • Cayenne-Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Zitronensaft
    1 EL
Avocado-Dip
  • Limettensaft
    4 EL
  • Avocados groß, reif, in Stücken
    2
  • körniger Frischkäse
    250 g
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen
    4
  • Meersalz, grob
    1 TL
    1 TL Salz
  • Cayenne-Pfeffer
    2 Prisen
  • Pfeffer
    ¼ TL
Pellkartoffeln und Fertigstellung
  • Wasser
    700 g
  • Salz
    1 TL
  • Drillinge
    1400 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 224 mg
Białko 31 g
Kalorie 3256 kJ / 778 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 13.6 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...