Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 EL Pfefferkörner, schwarz
- 400 g Wasser
- 400 g Rotwein
- 800 g Rotweinessig
- 400 g brauner Zucker
- 4 Lorbeerblätter
- 1 EL Wacholderbeeren
- 1 EL Pimentkörner
- 4 rote Zwiebeln, in feinen Ringen
- 24 Matjesfilets
- 3 Bund Dill
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 985 kJ / 235 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forellenmousse
5 Min
Putello Tonnato
4hod.
Meerrettich-Creme mit Apfel-Gurken-Häckerle
4 Std. 30 Min
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2hod. 20min
Paprika in Essig-Öl-Marinade
1h 10min
Weißkohlsalat
96 Std.
Rote-Bete-Sülzchen mit Schmandsauce
6 godz. 15 min
Honig-Zwiebeln
1 Std.
Makrelen-Tapenade
10 Min
Marinierte Möhren
50 Min
Glückstädter Matjestopf
3h 30min
Apfelrotkohl
1h 10min