Wersje kompatybilne
Krabben-Roulade im Pumpernickel-Mantel mit Schmand-Gurken-Ragout
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pumpernickel-Mantel
- 50 g Weißwein
- 50 g Wasser
- 5 Blatt Gelatine
- 400 g Pumpernickel, in Stücken (3 cm)
Krabben-Frischkäse-Füllung
- Wasser zum Einweichen
- 5 Blatt Gelatine
- 50 g Schmand
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 300 g Frischkäse
- 200 g Nordseekrabben
- 50 g Schnittlauch, in Röllchen
Schmand-Gurken-Ragout und Fertigstellung
- 100 g Salatgurken, geschält, entkernt, in Würfeln (3 cm)
- 50 g Schmand
- 1 TL Senf
- ½ TL Salz
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 995 kJ / 238 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1 godz.
Ochsenkoteletts mit Zwiebel-Senf-Kruste
40 Min
Vitello Tonnato
48 godz.
Joghurt-Beeren-Terrine
10 godz. 30 min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Graved Lachs
48 godz.
Lammfrikadellen mit Datteln und Feta
30min
Bruschette mit Walnusspaste und Büffel-Mozzarella
20 min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1 godz. 20 min
Geflügel-Curry-Salat im Glas
25min
Putello Tonnato
4h