Rotwein-Zwiebelsuppe
TM5 TM6

Rotwein-Zwiebelsuppe

3.1 (80 ocen)

Składniki

  • 450 g rote Zwiebeln, davon 50 g halbiert und 400 g in feinen Ringen (3 mm)
  • 30 g Butter
  • 30 g Mehl
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 120 g Rotwein
  • 50 g Apfelsaft
  • ¾ TL Salz
  • 40 g brauner Zucker
  • 800 g Wasser
  • 20 g roter Portwein
  • 50 g Balsamico, dunkel
  • Öl zum Braten
  • 1 Roggenbrötchen, in Würfeln (2 cm)
  • 1 ½ TL BBQ-Gewürzmischung

Wartości odżywcze
na 4 Portionen
Kalorie
4779 kJ / 1140 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
133 g
Tłuszcz
48 g
Błonnik
11.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy