Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g rote Zwiebeln, davon 50 g halbiert und 400 g in feinen Ringen (3 mm)
- 30 g Butter
- 30 g Mehl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 120 g Rotwein
- 50 g Apfelsaft
- ¾ TL Salz
- 40 g brauner Zucker
- 800 g Wasser
- 20 g roter Portwein
- 50 g Balsamico, dunkel
- Öl zum Braten
- 1 Roggenbrötchen, in Würfeln (2 cm)
- 1 ½ TL BBQ-Gewürzmischung
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 4779 kJ / 1140 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 133 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 11.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwiebelsuppe
1h
Brathering-Salat
45min
Rauchige Frischkäse-Bällchen
1h 20min
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40min
Zwiebelsuppe
45min
Zwiebelsuppe
40min
Rotes Zwiebelcremesüppchen
30min
Erbsen-Krabben-Suppe
35min
Mosterdsoep (Holländische Senfsuppe)
30min
Ajvar-Sellerie-Cremesuppe mit Lachs
35min
Paprikasuppe mit Hackgröstl
40min
Pekingsuppe
45min