![Sommerliche Spitzkohlsuppe Sommerliche Spitzkohlsuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9CAB26B9-4A2A-43BB-8323-8753FA6BF997/Derivates/be8081e2-7ddf-4d51-b2ee-a40eb95c930b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Gouda, in Stücken
- 350 g Hackfleisch, gemischt
- 1 Ei (Kl. S)
- 40 g Paniermehl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 30 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft
- 4 Stängel Majoran, abgezupft
- 1 rote Paprika, in Stücken
- 600 g Spitzkohl, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 EL Kümmelsamen
- 600 g Geflügelfond
- 1 ½ EL Apfelessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2294 kJ / 548 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Winter-Weißkohlsuppe mit Bratwurstklößchen
1h
Bohneneintopf
40min
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1h
Bunte Bohnensuppe
50 min
Grünkohleintopf mit Graupen und Chorizo
1h
Deftiger Krauttopf mit Mettwurst
2h
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50 min
Linseneintopf mit Kasseler und Ananas
1h
Wirsingsuppe
35min
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40min
Bihunsuppe
45min
Dreierlei Linsensüppchen
50 min