Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Gouda, in Stücken
- 350 g Hackfleisch, gemischt
- 1 Ei (Kl. S)
- 40 g Paniermehl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 30 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft
- 4 Stängel Majoran, abgezupft
- 1 rote Paprika, in Stücken
- 600 g Spitzkohl, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 EL Kümmelsamen
- 600 g Geflügelfond
- 1 ½ EL Apfelessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2294 kJ / 548 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohneneintopf
40 Min
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40 Min
Bihunsuppe
45min
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30 Min
Winter-Weißkohlsuppe mit Bratwurstklößchen
1 Std.
Wirsingsuppe
35 Min
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50 Min
Deftiger Krauttopf mit Mettwurst
2 Std.
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1 Std.
Eintopf von Wintergemüsen
50 Min
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1 Std.
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1h 10min