Sommerliche Spitzkohlsuppe

Sommerliche Spitzkohlsuppe

4.3 273 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Gouda in Stücken
    150 g
  • Hackfleisch, gemischt
    350 g
  • Ei (Kl. S)
    1
  • Paniermehl
    40 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Petersilie abgezupft
    6 Stängel
  • Majoran abgezupft
    4 Stängel
  • rote Paprika in Stücken
    1
  • Spitzkohl in Stücken
    600 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Kümmelsamen
    1 EL
  • Geflügelfond
    600 g
  • Apfelessig
    1 ½ EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 548 kcal / 2294 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...