Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 Matjesfilets
- 250 g Buttermilch
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 4 Äpfel, mittelgroß, säuerlich, geviertelt
- 1 Salatgurke, entkernt, in Stücken
- 3 hart gekochte Eier, halbiert
- 450 g Saure Sahne
- 150 g Sahnejoghurt
- 1 TL Salz
- 1 EL Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2098 kJ / 501 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schmorgurken mit Kasseler und Spiegelei
35min
Apfelrotkohl
1h 10 min.
Matjesfilets in Rotweinsud
12 Std.
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40 min.
Wildfrikadellen mit Pflaumenkompott
1h 30 min.
Matjes mit Radieschensalat
50 min.
Brot mit Rote Bete und Hering (Smørrebrød)
50 min.
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1h 10 min.
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15 min
Leber Berliner Art (Berlin)
50 min.
Panierter Fisch mit Remoulade
40 min.
Heringsstipp mit Drillingen
1h