Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g Wasser
- 1 ¼ TL Salz
- 500 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 30 g Schweineschmalz
- 1 Dose Corned Beef (340 g)
- 50 g Gurkenwasser
-
1
Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht - 1 Glas Rote Bete, abgetropft (220 g)
- 100 g Gewürzgurken, in Stücken
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1330 kJ / 317 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Grünkohl mit Kartoffeln und Mettwürstchen
45 Min
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50 Min
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45 Min
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1 godz.
Salzschneidebohnen
45 Min
Labskaus-Nester mit Dip
40 min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 Min
Hühnerfrikassee à la Margret
50 Min
Bremer Labskaus
1 godz. 20 min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1 godz. 10 min
Steckrüben mit Kartoffeln
40 min
Senfeier
1 godz. 5 min