Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolle in quarti
- 70 g di porro a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di spinaci in foglia surgelati
- 5 g di dado per brodo vegetale
- 500 g di acqua
- 100 g di crostini tostati di pane bianco
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 873 kJ / 208.8 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 77.6 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di broccoli con crostini
1sa
Vellutata di patate e zucca
50 dk
Zuppa cremosa di zucca e salvia
40 Min
Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta
50 dk
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1sa
Crema di carote
40 Min
Crema di lenticchie e pomodori secchi
15 Min
Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta
40 Min
Polpette di fave e pecorino
40 Min
Bortellina
30 Min
Scarcedda lucana
2 Std.
Ciambellone all'uva
1sa