Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi piccoli
- ½ cucchiaino di sale
- 1050 g di acqua
Ripieno
- 250 g di zucchine senza le estremità
- 20 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 4 - 6 fette di prosciutto cotto, tagliate sottili
- 250 g di crescenza a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1215.6 kJ / 290.5 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 526.4 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1h 30 min.
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30 min.
Finocchi gratinati
30min
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Tortilla di patate al vapore
45 min.
Asparagi in crosta
2h 15min
Lasagna erbette, ricotta e prosciutto
2h
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1h
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30 min.
Lasagne zucca e salsiccia
2h