Pad Thai

4.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • dried rice noodles ribbons
    300 g
  • cold water to soak
  • salted peanuts
    60 g
  • eggs
    3
  • water
    800 g
  • vegetable oil plus an extra tbsp
    40 g
  • raw tiger prawns peeled, tails intact
    500 g
  • palm sugar cut into 1 cm pieces
    120 g
  • dark soy sauce
    10 g
  • fish sauce
    100 g
  • tamarind paste
    100 g
  • fresh bean sprouts
    150 g
  • fresh coriander leaves only, to garnish
  • spring onions/green onions trimmed, thinly sliced, to garnish
    2
  • fresh limes cut into wedges, to garnish
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2024.8 mg
Białko 23.1 g
Kalorie 2324.4 kJ / 555.5 kcal
Tłuszcz 18.1 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 77.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...