Creamy tomato and feta pasta
TM6 TM5

Creamy tomato and feta pasta

3.8 (51 ocen)

Składniki

  • Danish feta (1 block)
  • 400 g mini Roma tomatoes, at room temperature
  • 20 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
  • 1 small onion, cut into halves
  • 2 garlic cloves
  • ground black pepper, to season
  • 1500 g water
  • 1 tsp sea salt
  • 200 g dried pasta of choice
  • 2 sprigs fresh basil, leaves only, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1995.7 kJ / 475.2 kcal
Białko
17.9 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz
22.3 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Błonnik
4.8 g
Sód
1119.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy