Urządzenia i Akcesoria
Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
200 g cukinii pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
-
60 g oliwy z oliwek
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
-
200 - 250 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
20 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
1 ząbek czosnku
-
50 g wody mineralnej, niegazowanej
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
4 tortille pszenne
-
woda do zwilżenia
-
1 czerwona cebula mała (ok. 80 g), pokrojona w cienkie plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
788.8 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
1771.7 kJ /
423.5 kcal
Tłuszcz
22.9 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wrapy z całego świata
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Kalafior tikka masala
30 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min