Urządzenia i Akcesoria
Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
200 g cukinii pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
-
60 g oliwy z oliwek
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
-
200 - 250 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
20 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
1 ząbek czosnku
-
50 g wody mineralnej, niegazowanej
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
4 tortille pszenne
-
woda do zwilżenia
-
1 czerwona cebula mała (ok. 80 g), pokrojona w cienkie plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
788.8 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
1771.7 kJ /
423.5 kcal
Tłuszcz
22.9 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wrapy z całego świata
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
35 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Tofu tikka masala
55 min
Dyniowe ragout z ryżem
1 godz.
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Pesto pistacjowe
10 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Wrapy caprese
10 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min