
Urządzenia i Akcesoria
Owsianka dyniowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
120 g dyni Hokkaido obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
50 g płatków owsianych, górskich
-
200 g mleka
-
100 g wody
-
15 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
15 g orzechów włoskich, łuskanych
-
10 g żurawiny, suszonej (opcjonalnie)
-
owoce świeże, np. gruszka, jabłko, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
468.4 kcal /
1959.7 kJ
Białko
15.1 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
65.2 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
303.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pełnoziarniste gofry z malinami
15 Min
Pieczona owsianka czekoladowa z wiśniami
30 Min
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
40 Min
Pieczona owsianka à la szarlotka
45 Min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM6)
15 Min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 Std.
Placki jaglane
40 Min
Malinowo-kakaowa gryczanka
35 Min
Pieczona owsianka z czekoladą i owocami jagodowymi
30 Min
Kakaowa gryczanka z truskawkami i słonecznikiem
25 Min
Budyń jaglany z borówkami i masłem orzechowym
40 Min
Wysokobiałkowa owsianka z bananem i orzechami
15 Min