Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)

5.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 porcji

Składniki

  • 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-200 g każdy)
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • 200 g ryżu basmati
  • 1000 g wody
  • 200 g fasoli edamame, mrożonej
    200 g zielonego groszku, mrożonego
  • 3 - 4 ogórki gruntowe obrane lub nieobrane, z odciętymi końcówkami (patrz wskazówka)
  • 7 łyżek sosu sojowego
  • 3 łyżeczki sosu sambal oelek (patrz wskazówka)
    3 łyżeczki sosu sriracha
  • 60 g oleju sezamowego plus 1 łyżka
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 3 łyżki octu ryżowego
  • 3 łyżki miodu
  • 2 awokado dojrzałe, pokrojone w 0,5 cm plastry

Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1700.8 mg
Białko 29.9 g
Kalorie 2926.5 kJ / 699.4 kcal
Tłuszcz 43.6 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 49.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...