Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-200 g każdy)
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
200 g ryżu basmati
-
1000 g wody
-
200 g fasoli edamame, mrożonej
-
3 - 4 ogórki gruntowe obrane lub nieobrane, z odciętymi końcówkami (patrz wskazówka)
-
7 łyżek sosu sojowego
-
3 łyżeczki sosu sambal oelek (patrz wskazówka)
-
60 g oleju sezamowego plus 1 łyżka
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
60 g oliwy z oliwek
-
3 łyżki octu ryżowego
-
3 łyżki miodu
-
2 awokado dojrzałe, pokrojone w 0,5 cm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1700.8 mg
Białko
29.9 g
Kalorie
2926.5 kJ /
699.4 kcal
Tłuszcz
43.6 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
49.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Hity 2025
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i sosem koperkowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM6)
25 min
Kanapki rainbow (TM6)
40 min
Kokosowe bao z krewetkami
1 godz. 40 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25 min