Choux fourrés à la ganache chocolat blanc et framboises

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
12 morceaux

Składniki

La ganache chocolat blanc
  • de chocolat blanc en morceaux
    150 g
  • de crème liquide, 30-40% m.g.
    250 g
La garniture à la framboise
  • de framboises
    300 g
    300 g de framboises surgelées
  • de sucre en poudre
    30 g
Le craquelin
  • de beurre, salé ou non salé à température ambiante, en morceaux
    80 g
  • de sucre roux
    70 g
  • de farine de blé
    80 g
La pâte à choux
  • d'eau
    250 g
  • de beurre, salé ou non salé en morceaux
    90 g
  • de sucre en poudre
    10 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de farine de blé
    150 g
  • œufs
    4
  • de mascarpone
    250 g
Le dressage
  • de sucre glace (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 452.8 kcal / 1894.5 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 32.2 g
Węglowodany 35.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 19.1 g
Sód 219.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...