Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g d'eau
- 450 g de nectarines coupées en fines tranches
- 2 c. à soupe de cassonade
- ¼ c. à thé de cannelle moulue
- 170 g de framboises fraîches
- 200 g de crème à fouetter 30%-40% M.G.
-
6
tranches de génoise maison ou du commerce (voir Conseil)
lub 170 g de biscuits à la cuillère du commerce (voir Variation)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1079.7 kJ / 258.1 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 80.6 mg
Alternatywne przepisy
Crème glacée à l'érable au lait d'amandes
13 Std. 20 Min
Mayonnaise bistro
5 min
Cuire du riz long complet
55 Min
Pains torsadés vapeur aux oignons verts
3 Std.
Smoothie doré aux fruits
10 Min
Crème glacée double vanille
12h
Couronne fruitée
Brak ocen
Antonio Bachour: Biscuits en cœur, chocolat-framboise (métrique)
9h
Sablés aux cerises et aux noix
1 Std. 20 Min
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat (Métrique)
1 Std. 30 Min
Verrines de gâteau au fromage à l'ananas
3h 50min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10 Min