Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flan
- 60 g de sucre
- 385 g de lait entier
- 3 œufs de gros calibre (45-60 g ch.), fouettés à la fourchette
Caramel
- 155 g de sucre
- 1615 g d'eau
- ½ c. à thé de jus de citron
- enduit à cuisson antiadhésif
- 1 c. à soupe de vinaigre
- baies fraîches variées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 648.6 kJ / 155 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 58.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolat fondu sans allergènes
10min
Sauce café-crème
35min
Beurre de culture
12h 15min
Crème-dessert au caramel
3h
Pain plat aux pommes de terre et au romarin (TM6)
1h
Crème glacée double vanille
12 godz.
Glace pilée à la fraise (d'inspiration coréenne)
8h 5min
Tarte au caramel à la crème vanillée
Brak ocen
Vinaigrette fruitée
5min
Glace à la vanille
12 godz.
Compote de pommes pour les provisions
30 min
Mode Cuisson des oeufs
20 min