Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flan
- 60 g de sucre
- 385 g de lait entier
- 3 œufs de gros calibre (45-60 g ch.), fouettés à la fourchette
Caramel
- 155 g de sucre
- 1615 g d'eau
- ½ c. à thé de jus de citron
- enduit à cuisson antiadhésif
- 1 c. à soupe de vinaigre
- baies fraîches variées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 648.6 kJ / 155 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 58.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poudings au caramel anglais (Sticky Toffee Puddings) (Métrique) (TM6)
1sa
Limonade
5 menit
Crème-dessert au caramel
3h
Quatre-quarts à l'écorce de citron
1h 50min
Purée de pommes de terre classique
50 dk
Caramel de base
25 min
Cuisson du riz long blanc
35 dk
Riz basmati au curcuma et aux raisins de Corinthe
35 dk
Fromage frais aux noix et pain au petit-lait
12h 15min
Fouetté crémeux à l'orange
10 Min
Dessert au yaourt et citron
3 Std. 15 Min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10 Min