Crème caramel
TM6

Crème caramel

3.0 (2 oceny)

Składniki

Flan

  • 60 g de sucre
  • 385 g de lait entier
  • 3 œufs de gros calibre (45-60 g ch.), fouettés à la fourchette

Caramel

  • 155 g de sucre
  • 1615 g d'eau
  • ½ c. à thé de jus de citron
  • enduit à cuisson antiadhésif
  • 1 c. à soupe de vinaigre
  • baies fraîches variées

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
648.6 kJ / 155 kcal
Białko
4.2 g
Węglowodany
26.1 g
Tłuszcz
3.9 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
0 g
Sód
58.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy