Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel
- 70 g de sucre
- 30 g d'eau
Crème-dessert
- 225 g de fromage à la crème à température ambiante, en cubes
- 355 g de lait concentré non sucré (environ 1 boîte)
- 385 g de lait concentré sucré (environ 1 boîte)
- 115 g de fromage Pepper Jack coupé en morceaux (12 mm/½ po) (opcjonalnie)
- 5 œufs de gros calibre
- 60 g de sucre
- 1200 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1460 kJ / 349 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudding brioché au chocolat
1sa 25 dk
Crème caramel
3 Std. 50 Min
Crème brûlée cuite à la vapeur (Métrique) (TM6)
4h 45min
Sauce café-crème
35min
Purée de pommes de terre classique
50min
Crème glacée double vanille
12h
Crème dessert à la vanille
1sa 25 dk
Riz basmati au curcuma et aux raisins de Corinthe
35min
Riz au lait au tapioca
1sa 10 dk
Sauce aux champignons faible en glucides
45min
Dessert au yaourt et citron
3sa 15 dk
Jus d'orange frais
5min