Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 200 g d'eau tiède
- 400 g de farine de blé
- 125 g de beurre doux, fondu
- 25 g de sucre glace, et un peu plus pour la finition
- 2 oeufs
- 1 c. à café rase de sel
- 1 c. à soupe d'extrait naturel de vanille
- 120 g de sucre en grains
- de l'huile d'arachide pour la cuisson
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1147 kJ / 274 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits d'amour aux fraises
1 Std. 10 Min
Couronne à la pomme et au citron
50 Min
Tartelette au chocolat praliné
2 Std. 30 Min
Shortbread caramel au beurre salé
2j 25 menit
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
Brak ocen
Boulettes de viande à la sauce tomate
3h 40min
Meringues fantômes
12hod. 25min
Gâteau marbré
2h 10min
Risotto aux fruits de mer au Gochujang
1 Std.
Frangipane aux poires
1 Std. 30 Min
Cupcakes "cerveaux"
1 Std. 40 Min
Pâte à pizza rouge avec burrata et aubergines et courgettes rissolées
3小时 45 分钟