Tarta z szynką i fasolką szparagową

Tarta z szynką i fasolką szparagową

4.3 95 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 540 g wody
  • 230 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki
  • 100 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach, pokrojonej na kawałki
  • 80 g sera koziego twarogowego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 3 - 4 łyżki liści tymianku, świeżych
  • 3 jajka
  • 180 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcja

Sód 465.9 mg
Białko 13.4 g
Kalorie 1566.4 kJ / 374.4 kcal
Tłuszcz 21.2 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 32.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...