Ragoût de pommes de terre et de champignons

Ragoût de pommes de terre et de champignons

4.4 64 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 200 g de carottes en morceaux (2-3 cm)
  • 30 g d'huile végétale
  • 150 g d'oignons coupés en huit
  • 250 g de champignon de Paris, frais coupés en huit ou en quatre
  • 200 g de demi-crème pour sauces
  • 950 g d'eau
  • 2 c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • 1 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre, moulu
  • ½ c. à café de cumin, moulu (opcjonalnie)
  • 1 c. à café de paprika doux
  • 800 g de pommes de terre à chair ferme en cubes (1 cm)
  • 25 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
  • 3 oignons en botte coupés en fines rondelles

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 403 kcal / 1687 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 696 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...