Miso carbonara udon

Miso carbonara udon

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 40 g de pecorino en morceaux (2 cm)
    40 g de parmesan, en morceaux (2 cm)
  • 1 gousse d'ail
  • 30 g d'oignons de printemps bulbe et tige verte, en morceaux, et un peu plus en tranches (2 mm) pour la finition
  • 150 g de lardons (2 cm)
  • 15 g d'huile d'olive
  • 1 oeuf
  • 3 jaunes d'oeufs
  • 25 - 30 g de pâte de miso blanche (shiro miso)
  • 50 g de lait
  • 3 pincées de poivre noir moulu
  • 400 g de nouilles udon fraîches
  • de l'eau pour la cuisson des nouilles
  • des graines de sésame (opcjonalnie) pour la finition
  • du piment séché en flocons (opcjonalnie) pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 461.2 kcal / 1929.7 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 38.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 924.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...