Purè di patate con piselli

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo a foglia liscia, fresco (ca. 20 g), le foglioline lavate e asciugate
    ½ di mazzetto
  • di patate a pasta farinosa pelate e tagliate a fette (5 mm)
    700 g
  • di latte intero
    100 g
  • di panna intera
    100 g
  • di sale
    1 ¼ di cucchiaino
  • di piselli surgelati scongelati
    300 g
  • di succo di limone
    1 cucchiaino
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di cipolla fritta croccante, già pronta essiccata
    4 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 309 kcal / 1291 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...