Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio di oliva
- 60 g di carote, a pezzi
- 300 g di zucchine, tagliate a pezzi
- 100 g di funghi champignon, tagliati a pezzi
- 500 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola o fresca
- ½ cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero + q.b.
- 1 cucchiaino di basilico, secco
- 1 cucchiaino di burro
- 8 foglie di basilico fresco, a pezzetti
- 1 - 2 cucchiai di prezzemolo fresco, tritato, sole le foglie (opcjonalnie)
- Parmigiano, grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Composta di mele
20min
Purea di patate
45min
Porri saltati (200 g)
20min
Tumbet (gratin di verdure di Maiorca)
1h 15 min
Torta allo yogurt
1h 40min
Crostata di mele
1h 15 min
Polenta
1h
Passato di verdure
50 分钟
Ragù di carne alla bolognese
1小时 30 分钟
Ravioli di ricotta con sugo di melanzane
1h 40min
Pappa al pomodoro, frittata di spinaci e ratatouille di verdure
1h 5 min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
45min