Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio di oliva
- 60 g di carote, a pezzi
- 300 g di zucchine, tagliate a pezzi
- 100 g di funghi champignon, tagliati a pezzi
- 500 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola o fresca
- ½ cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero + q.b.
- 1 cucchiaino di basilico, secco
- 1 cucchiaino di burro
- 8 foglie di basilico fresco, a pezzetti
- 1 - 2 cucchiai di prezzemolo fresco, tritato, sole le foglie (opcjonalnie)
- Parmigiano, grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mele
1u.
Crostata di formaggio Gruviera
Brak ocen
Risotto alla milanese
30min
Insalata di pasta
30min
Polpette al sugo
45min
Minestrone
45min
Torta di mele
1h 30min
Pasta e fagioli
50min
Pesto alla genovese
20 min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
45min
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25min