Caponata siciliana

Caponata siciliana

4.8 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
12 porzioni

Składniki

  • cipolla tagliata a metà
    1
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio di oliva
    70 g
  • zucchina a cubetti (1 cm)
    1
  • gambo di sedano a fette (5 mm)
    1
  • peperone giallo a cubetti (1,5 cm)
    1
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    400 g
  • di uvetta
    30 g
  • oliva verde, denocciolata tagliate a metà in senso trasversale
    50 g
  • di capperi sott'aceto sgocciolati
    1 cucchiaio
  • melanzana (ca. 350 g), a cubetti (1,5 cm)
    1
  • di pinoli
    30 g
  • di aceto di vino bianco
    20 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato
    ½ cucchiaino
  • di zucchero greggio (o di canna)
    10 g
  • di basilico, fresco le foglioline lavate e asciugate, tagliati a striscioline
    3 gambi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 103 kcal / 432 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...