Trota deliziosa

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di acqua
    500 g
  • di sale
    10 g
  • di finocchi (ca. 1), tagliati a fettine sottili
    350 g
  • di carote tagliate in quarti nel senso della lunghezza
    200 g
  • di radice di prezzemolo tagliata in quarti nel senso della lunghezza
    200 g
    200 g di patate, a pasta gialla densa, a fette (spessore massimo 1-2 cm)
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ½ cucchiaino
  • di olio di oliva
    15 g
  • di scorza di limone, grattugiata (opcjonalnie)
    2 cucchiaini
  • trote fresche eviscerate (circa 350 g ciascuna)
    4
  • di sale
    4 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    4 pizzichi
  • limone in 8 fette
    1
  • di aneto fresco
    8 rametti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 717 kcal / 3001 kJ
Białko 91 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 2024 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie