Urządzenia i Akcesoria
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
300 g koziego sera, miękkiego pokrojonego w 0,5 cm plastry
-
350 g bakłażana mieszczącego się w szerokiej części podajnika lub przekrojonego wzdłuż na pół
-
400 g pomidorów śliwkowych bez gniazd nasiennych, mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g liści bazylii, świeżych
-
60 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
50 g miodu płynnego
-
20 g octu jabłkowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Sód
566.9 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
1518 kJ /
362.8 kcal
Tłuszcz
28.2 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
14.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1 godz.
Tarta z ricottą i kolorowymi pomidorkami
1 godz. 30 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
Kanapki rainbow (TM5)
40 min
Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem
40 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Świąteczna przystawka w kształcie choinki
1 godz.