Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM5)

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • koziego sera, miękkiego pokrojonego w 0,5 cm plastry
    300 g
  • bakłażana mieszczącego się w szerokiej części podajnika lub przekrojonego wzdłuż na pół
    350 g
  • pomidorów śliwkowych bez gniazd nasiennych, mieszczących się w szerokiej części podajnika
    400 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ½ łyżeczki
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g
    60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • orzechów włoskich, łuskanych
    30 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • liści bazylii, świeżych
    30 g
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • oregano, suszonego
    2 łyżeczki
  • miodu płynnego
    50 g
  • octu jabłkowego
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcja

Kalorie 362.8 kcal / 1518 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 28.2 g
Węglowodany 14.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 566.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...