Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
Składniki
-
30 g ziaren sezamu plus dodatkowa ilość do posypania
-
320 g koziego sera, świeżego typu rolada, pokrojonego w 2 cm plastry (ok. 80 g każdy)
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
70 g białego octu winnego
-
30 g oliwy z oliwek
-
1020 g wody
-
15 g musztardy
-
15 g miodu płynnego
-
½ łyżeczki soli plus 1-2 szczypty
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
200 g kaszy gryczanej, prażonej lub niepalonej
-
500 g marchewek, pokrojonych w słupki ok. 5 x 1,5 cm500 g młodych marchewek różnokolorowych, obranych i przekrojonych wzdłuż na pół
-
300 g czerwonej cebuli pokrojonej w 7 mm piórka
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 opakowanie liści szpinaku baby, świeżych (ok. 200 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6, TM7)
50 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6, TM7)
40 min
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
1 godz.
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz.
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
30 min
Sałatka z ciecierzycy z karmelizowaną cebulą; Jogurt z musem z mango (z osłoną noża miksującego)
13 godz. 10 min
Sałatka ryżowa z warzywami na parze, orientalnym dressingiem i jogurtowym dipem; Ciasteczka
50 min
Shakshuka z czerwoną soczewicą i fetą; Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą
35 min
Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką
1 godz. 5 min
Burgery z buraka
3 godz. 25 min