Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
Składniki
-
30 g ziaren sezamu plus dodatkowa ilość do posypania
-
320 g koziego sera, świeżego typu rolada, pokrojonego w 2 cm plastry (ok. 80 g każdy)
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
70 g białego octu winnego
-
30 g oliwy z oliwek
-
1020 g wody
-
15 g musztardy
-
15 g miodu płynnego
-
½ łyżeczki soli plus 1-2 szczypty
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
200 g kaszy gryczanej, prażonej lub niepalonej
-
500 g marchewek, pokrojonych w słupki ok. 5 x 1,5 cm500 g młodych marchewek różnokolorowych, obranych i przekrojonych wzdłuż na pół
-
300 g czerwonej cebuli pokrojonej w 7 mm piórka
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 opakowanie liści szpinaku baby, świeżych (ok. 200 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6, TM7)
30 Min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6, TM7)
40 Min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1 Std. 25 Min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40 Min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 Min
Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką
1 Std. 5 Min
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50 Min
Pełnoziarniste bułeczki bao z pikantnymi krewetkami i świeżymi warzywami
1 Std. 50 Min
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1 Std. 10 Min
Hummus z gremolatą z cukinii i serem feta
45 Min
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 Std. 30 Min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 Min