
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
30 g ziaren sezamu plus dodatkowa ilość do posypania
-
320 g koziego sera, świeżego typu rolada, pokrojonego w 2 cm plastry (ok. 80 g każdy)
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
70 g białego octu winnego
-
30 g oliwy z oliwek
-
1020 g wody
-
15 g musztardy
-
15 g miodu płynnego
-
½ łyżeczki soli plus 1-2 szczypty
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
200 g kaszy gryczanej, prażonej lub niepalonej
-
500 g młodych marchewek różnokolorowych, obranych i przekrojonych wzdłuż na pół
-
300 g czerwonej cebuli pokrojonej w 7 mm piórka
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 opakowanie liści szpinaku baby, świeżych (ok. 200 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
457.2 kcal /
1913 kJ
Białko
11.9 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
78.6 g
Błonnik
12.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
515.6 mg